Visie

Ik geloof in de draagkracht van de mens. Ondanks het feit dat mensen lijden, is er ook onwaarschijnlijk veel kracht en optimisme verscholen in elk van ons. Samen ontdekken we wat jou energie geeft. Het leven krijgt zin door doelen na te streven die het voor jou de moeite waard maken. Zo wordt uiteindelijk de therapeut overbodig en word jij jouw eigen therapeut.

De belangrijkste werkzame factor in therapie is de therapeutische relatie, de band tussen cliënt en therapeut. Dit is niet enkel mijn aanvoelen maar is ook wetenschappelijk bewezen. Ik heb hier continu aandacht voor in mijn werk en probeer je zo goed mogelijk op je gemak te stellen. Tevens hecht ik belang aan open communicatie: niets is taboe en alles bespreekbaar.

Door een integratieve visie wil ik zoveel mogelijk op maat werken van elk individu. Ik gebruik concepten uit verschillende therapeutische stromingen en wil daarbij zoveel mogelijk aansluiten bij de persoon die je bent. Zo krijg je de meest gepaste zorg voor jou als individu.

Ik  heb een mateloze interesse voor de wisselwerking tussen lichaam en geest. Ik geloof daarom niet in een louter mentale aanpak waarbij enkel het praten de overhand krijgt. Op verhaal komen is in eerste noodzakelijke stap. Daarna is van cruciaal belang om het geleerde in de praktijk om te zetten, zodat je met volle energie je leven weer in beweging kan zetten!